Pedodontie

Stomatologie pentru copii - Pedodontie

Este specialitatea care se ocupa de ingrijirea dintilor copiilor. Fara carii, micutul dumneavoastra va avea pofta de mancare, un somn linistit, iar dintii definitivi vor fi albi si sanatosi. Un control la fiecare 6 luni il va familiariza cu medicul, cu atmosfera, castigandu-i increderea. Altfel, si la 6-7 ani, copiii refuza chiar sa deschida gura.

Cu ocazia acestor controale, copiii pot beneficia de periaje profesionale cu paste aromate cu fluor, special concepute pentru ei. In plus, se obisnuieste cu zgomotul specific aparaturii noastre si cu ambianta dintr-un cabinet stomatologic.

Citeste continuarea

Estetica Dentara

Astazi, din ce in ce mai multi oameni beneficiaza de estetica dentara ce cuprinde un spectru larg de tehnici menite sa contribuie la imbunatatirea zambetului. Datorita materialelor si a tehnicilor de prima clasa, dintii pot arata si dura mult mai bine decat in trecut.De acum nu veti mai avea dinti ciobiti, patati, fisurati sau spatiati. Cosmetica dentara va poate oferi dinti mult mai frumosi ca pana acum, redandu-va zambetul plin de incredere! Zambetul este o importanta cale de comunicare.

V-ati aratat zambetul impecabil sau v-ati ascuns dintii de lentila aparatului? In cazul in care zambetul Dvs nu va mai face sa va simtiti increzatori in propria persoana, veti fi bucurosi sa aflati ca acum exista solutii simple care va readuc zambetul pe buze.

Albirea dentara este de doua feluri: albirea dintilor a caror culoare a fost modificata in urma devitalizarii (scoaterii nervului) sau a unui traumatism si albirea in scop cosmetic.

Citeste continuarea
zambet
Implanturi dentare

Implanturi Dentare

Ce sunt implanturile dentare si cum ma pot ajuta?
Implanturile dentare pot fi cea mai buna solutie pentru lipsa dintilor. Acestea arata si se simt exact ca si dintii naturali. Din moment ce implanturile dentare se integreaza in structura osoasa proprie, pot preveni resorbtia osoasa si retragerea gingiei. Mai exact, un implant dentar este o radacina artificiala plasata in mandibula sau maxilar pentru a sustine o coroana sau o punte dentara.

Citeste continuarea

Endodontie

Este specialitatea care se ocupa cu tratarea canalului radicular, pulpei dentare, precum si a regiunii apicale (tratament de canal) si reprezinta baza stomatologiei pentru ca durata de viata a dintelui depinde de corectitudinea acestui tratament.

In functie de procesul inflamator, tratamentul endodontic poate necesita mai multe sedinte terapeutice.

Citeste continuarea
Endodontie
Profilaxie Dentara

Profilaxie Dentara

Previi, in loc sa tratezi. Cum poti preveni? Respecta controalele periodice si prezinta-te la medicul dentist inca de la primele simptome ale bolii (disconfort la rece sau dulce, sangerari gingivale).

Scopul tratamentului parodontal este indepartarea bacteriilor si a tartrului si refacerea atasamentului gingival, eliminandu-se astfel cauzele principale ale bolii. In cazul defectelor osoase importante este necesara aditia de os in jurul dintelui, pentru a imbunatati stabilitatea acestuia. In stadiile avansate ale bolii parodontale, dupa controlul inflamatiei, se recurge la tratamentul chirurgical : chiuretaj subgingival, gingivectomii, operatii cu lambou, aditii osoase, aplicare de material pentru remodelarea si regenerarea tesuturilor pierdute.

Citeste continuarea

Tratamentul cariei

Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune pentru care pacienții se prezintă la stomatolog, fiind și cauza cea mai frecventă a pierderii dinților. În fazele incipiente, ea nu poate fi observată decât de către medicul stomatolog; atunci când prezența cariei este sesizată și de pacient (dureri la rece, dulce, cald), leziunile sunt deja avansate. De aici rezultă importanța controalelor periodice la cabinetul de stomatologie, pentru a putea surprinde afecțiunea în stadiul incipient. Cu cât caria este surprinsă mai devreme, cu atât sacrificiul dinților este mai mic, tratamentul este mai simplu, mai puțin costisitor și necesită mai puține ședințe.

Citeste continuarea
Tratamentul cariei
Protetica Dentara

Protetica Dentara

Protetica cuprinde un set de servicii de restaurare dentară: proteze, incrustații cu materiale nobile sau ceramică, coroane și punți dentare.

Toate acestea sunt soluții pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă, din motive deopotrivă estetice cat si pentru restaurarea functionalitatii si masticatiei eficiente.

Pe lângă avantajul estetic, înlocuirea dinților lipsă vă va reda capacitatea de a mesteca și a vorbi normal. În plus, dacă neglijați spațiul vacant rezultat în urma pierderii dinților, este posibil ca ceilalți dinți să se deplaseze pentru a ocupa locul gol. Această deplasare a întregii danturi poate cauza o mușcătură viciată care duce în timp la probleme ale articulatiei. În cazul dinților deplasați igiena poate deveni problematică, astfel încât sunt mai susceptibili la afecțiuni ale gingiilor și la carii, riscul pierderii lor fiind astfel crescut.

Citeste continuarea